Vijf keer jezelf verwennen

Vijf keer jezelf verwennen

De kerstdagen komen er weer aan en naast lekker eten staan deze dagen voor veel mensen ook in het teken van cadeautjes. Cadeautjes kopen voor een ander is natuurlijk heel leuk, maar in het kader van selfcare kan een cadeautje voor jezelf zo nu en dan echt geen kwaad. Leg jezelf in de watten met een mooie nieuwe tas, zoals een hippe tas, of een dagje weg. In dit artikel delen we vijf ideeën om jezelf eens een cadeautje te geven.

Een mooie nieuwe tas

Een mooie nieuwe tas is niet alleen een upgrade voor je garderobe, maar kan ook het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken. Een leuk cadeau voor jezelf dat ook nog eens nuttig is. Rugzakken en grote shoppers blijven in 2024 helemaal in, dus kies voor een modieuze en toch praktische tas als een grote gekleurde handtas of een leren rugzak.

Boek een massage

Naast een school tas kun je nog meer doen. Mensen vinden het soms eng om een massage te boeken. Je ligt immers toch naakt op zo’n tafel. Probeer je over die angst heen te zetten, want een massage is niet alleen heerlijk, het is ook ontzettend gezond voor je geest en je spieren. Vraag desnoods bij vrienden of familie na wat een goede en betrouwbare massagesalon is, zodat je er met een veilig gevoel naartoe gaat.

Ga alleen uit eten

In je eentje uit eten triest? Helemaal niet! Als jij graag dingen alleen doet kan het een ultiem self-care momentje zijn om puur voor jezelf een lekker restaurant te bezoeken. Begin de dag met een lekker ontbijtje, ga met jezelf uit lunchen of neem jezelf juist heel sophisticated mee uit eten en bestel in de avond drie gangen en een goede wijn bij je favoriete restaurant. Neem een goed boek mee om tussen de gangen door wat te kunnen lezen. Wedden dat dit voor herhaling vatbaar is?

Een dagje weg

Neem jezelf eens mee een dagje weg. Welke stad heb jij nog nooit bezocht? Pak de auto of trein daar naartoe. Met jezelf een dagje weg is heerlijk. Je hoeft immers geen rekening te houden met wat anderen willen. Wil jij de hele dag musea bezoeken? Prima! Wil jij een mooie stadswandeling maken met of zonder gids? Kan ook. Wil je alleen maar shoppen? Ook geen probleem! Of ga lekker op de bonnefooi en zie bij aankomst wel wat je gaat doen. Als je jezelf ultiem wilt verwennen, boek je een hotelletje en ga je in de avond lekker met jezelf uit eten om vervolgens buitenshuis te overnachten. Wedden dat je helemaal ontspannen terug thuis komt?

Laat je nagels doen

Zorg dragen voor je uiterlijk geeft je zelfvertrouwen altijd een boost. Laat je nagels doen bij een nagelsalon. Neem gelnagels of een gewone manicure. Het eindresultaat is niet alleen prachtig. Het kan ook heel rustgevend zijn als iemand met je handen bezig is en er iets moois van maakt. Het hele proces van een manicure, pedicure of je nagels laten doen is al een cadeautje voor jezelf op zich. Hoe ga jij jezelf verwennen?

gerelateerde berichten