Zelf je haar verven: dat doe je zo!

Zelf je haar verven: dat doe je zo!

Wil jij graag een ander kleurtje in je haar, maar ga je liever niet naar een dure kapper? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het zelf te doen. Misschien vind je het ook gewoon leuk om het zelf te doen, of verander je nogal wel eens van kleur. Hoe dan ook, je eigen haar verven is goed te doen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je het ook goed wil doen. Het is immers zonde als je iedere week opnieuw moet beginnen omdat de kleur snel vervaagt of niet goed pakt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het zelf verven van je haar!

Kies voor de juiste haarverf 

Het is belangrijk dat je voor de juiste haarverf kiest als je zelf je haar gaat kleuren. Er zijn een hoop verschillende merken en soorten verf waar je uit kunt kiezen als je naar de winkel gaat, in allerlei prijsklassen. Ben niet te snel geneigd om maar voor de goedkoopste oplossing te gaan, want die verf is niet voor niets zo goedkoop. Vaak zit deze haarverf vol met chemische ingrediënten, waardoor het erg slecht is om je haar hiermee te verven. Daarnaast pakt de kleur vaak minder goed of kan het zelfs zijn dat je haar gaat verkleuren door goedkope ingrediënten. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen, dus kies liever voor verf met normale of wat hogere prijzen. Natuurlijke en meer pure haarverf is altijd een goede keuze, aangezien deze soorten verf vaak zelfs goed zijn voor je haar, zeker als de kwaliteit van jouw haar niet zo hoog is. 

Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt 

Naast goede haarverf zijn er natuurlijk nog een aantal dingen die je nodig hebt om goed thuis je haar te kunnen verven. Wat je in ieder geval nodig hebt is:

  • Een mengbakje 
  • Een kwast 
  • Handschoenen 
  • Kam 
  • Haarklemmen 
  • Een oude handdoek 
  • Oude kleren

Er wordt niet voor niets aangeraden om oude kleren te dragen en een oude handdoek te gebruiken. Denk hier niet te makkelijk over, want de kans dat je gaat knoeien met de verf of dat hij gaat afgeven, is groot. Je wil liever niet dat je nieuwe kleren permanente vlekken krijgen of dat je badkamer niet meer schoon te krijgen is. Zorg ook echt dat je altijd handschoenen draagt als jij jouw haar gaat verven, want haarverf geeft enorm af op de huid!

Was je haar met kleurshampoo 

De kans is groot dat de kleur in je haar sneller vervaagt als jij zelf je haar verft dan wanneer je naar de kapper gaat. Gelukkig kun je dit proces vertragen door je haar regelmatig te wassen met speciale kleurshampoo. Zeker bij kleuren zoals rood, die snel vervagen door de zon, is dit belangrijk. 

gerelateerde berichten