AYOlite review: mijn ervaringen met deze lichttherapiebril

AYOlite review: mijn ervaringen met deze lichttherapiebril

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van een daglichtlamp, ben ik eind 2022 overgestapt op de AYOlite lichttherapiebril. Redenen: een half uur stilzitten voor een lamp kost me simpelweg teveel tijd (zeker in de ochtend) en de hoop op een beter effect dankzij het gebruik van blauw-turquoise ‘AYO’ licht. Inmiddels is het lente en gebruik ik de AYOlite nog steeds dagelijks. Ik wil simpelweg niet meer zonder. In deze review leg ik uit waarom de AYOlite mijn dagelijkse routine een boost geeft. 

Lekker lichtgewicht 

Ten eerste wil ik het hebben over het ontwerp. De AYOlite lichttherapiebril ziet er echt strak uit. Het montuur is slank en modern, en ik vind het geweldig hoe lichtgewicht het is. Ik kan de bril gemakkelijk dragen zonder het gevoel te hebben dat er iets zwaars op mijn neus rust. Iets dat bij alternatieven wel het geval lijkt te zijn (heb het niet getest overigens). Het past comfortabel op mijn gezicht en blijft stevig op zijn plaats, zelfs als ik actief bezig ben. Bovendien is de AYOlite opvouwbaar, wat superhandig is als ik onderweg ben. Ik kan de beschermende case van hard plastic gewoon in mijn tas stoppen en meenemen waar ik ook ga.

Bewegingsvrijheid

En laten we het gebruiksgemak niet vergeten! De AYOlite is echt eenvoudig te gebruiken. Het draadloze ontwerp geeft me alle bewegingsvrijheid die ik nodig heb, dus ik kan het dragen terwijl ik andere dingen doe, zoals werken op mijn computer, lezen, mijn boordjes smeren of tanden poetsen. Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende omgevingslicht tijdens het dragen. Anders kan het licht van de AYOlite toch wel scherp aan de ogen zijn. Het opladen gaat heel eenvoudig. Simpelweg inpluggen en wachten tot het blauwe indicator-lampje niet meer brandt. Daarna kun je weer 7 tot 8 sessies vooruit. 

Meer energie 

Maar laten we het nu hebben over de prestaties. De AYOlite lichttherapiebril maakt gebruik van blauw-turquoise met een optimale golflengte. Door de lichttherapiebril 1 of 2 sessies van 20 minuten per dag te dragen, merk ik dat mijn energieniveau stijgt en mijn stemming verbetert. Het is alsof ik een shot energie krijg zonder de bijwerkingen van cafeïne. Het helpt me echt om ‘s ochtends wakker te worden en mijn dag vol energie te beginnen. Bovendien heeft het een positief effect op mijn alertheid gedurende de dag. Ik voel me scherper en productiever, zelfs tijdens die middagdips waar ik normaal gesproken tegenop zie (een extra sessie rond 4 uur in de middag doet wonderen). 

Slapen

Het kan natuurlijk altijd toeval zijn of te maken hebben met andere factoren, maar sinds ik de AYOlite gebruik slaap ik beter. Met in slaap vallen had ik nooit een probleem, maar ik werd wel vaak wakker tijdens de nacht. Daarna was het moeilijk om verder te slapen of het lukte zelfs helemaal niet meer. Sinds ik de AYOlite gebruik gaat het doorslapen beter. Het lijkt alsof mijn lichaam meer in balans is en weet wanneer ik energie nodig heb en wanneer ik juist moet slapen. 

Het hele jaar door AYOlite

Waar ik mijn daglichtlamp alleen tijdens de herfst en winter gebruikte, maak ik het hele jaar door gebruik van mijn AYOlite. Het voelt simpelweg fijn om deze ‘boost’ dagelijks mee te nemen en het staat mijn dagelijkse routine niet in de weg. Daarnaast lijkt het effect sterker. Ik ben natuurlijk geen deskundige, maar ik vermoed dat het ermee te maken heeft dat het licht altijd op een consistente manier de ogen bereikt. Bij een daglichtlamp is het altijd een beetje ‘zoeken’ welke kant je op kijkt en op welke afstand je de lamp zet etc.. 

Eindconclusie

Al met al ben ik behoorlijk onder de indruk van de AYOlite lichttherapiebril. Het heeft me geholpen om mijn energieniveau te verhogen, mijn stemming te verbeteren en mijn slaap-waakcyclus te reguleren. Het ontwerp is modern en comfortabel. Hoewel ervaringen natuurlijk per persoon kunnen verschillen, denk ik dat de AYOlite het proberen waard is voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun energie, stemming en slaap te verbeteren.

60 dagen proberen

Houd er alsjeblieft rekening mee dat deze AYOlite review gebaseerd is op mijn persoonlijke ervaringen. Het is altijd raadzaam om meerdere bronnen te raadplegen en de nodige informatie te verzamelen voordat je een aankoopbeslissing neemt. Ik hoop dat mijn review je heeft geholpen om een beter inzicht te krijgen in de AYOlite lichttherapiebril. Probeer het zelf eens uit en zie of het voor jou net zo’n positief verschil kan maken als het voor mij heeft gedaan! Goed om te weten: je mag het 60 dagen proberen. Als het toch tegenvalt kan je de AYOlite gewoon weer terugsturen. 

gerelateerde berichten