Creëer stijlvolle ruimtes: ontdek de veelzijdigheid van schuifdeursystemen

Zwart-Schuifdeursysteem-met-Rails-Grote-Wielen-Sfeer

Het scheiden van twee verschillende ruimtes kan op vele manieren. De één kiest voor een mooie stalen deur, de ander voor een houten roomdivider. Maar heb je al eens gedacht aan een modern schuifdeursysteem met daaraan een prachtige houten schuifdeur? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten schuifdeursystemen, hoe deze werken en de wijze waarop je ze monteert. 

Hoe werkt een schuifdeursysteem?

Een schuifdeursysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waarvan de rails en de wielen het belangrijkst zijn. Allereerst worden de rails aan de muur bevestigd, waarna vervolgens de schuifdeur aan de wielen wordt gemonteerd. Uiteindelijk zullen de wielen over de rails lopen wanneer je de schuifdeur opent of sluit. Er zijn verschillende soorten rails en wielen verkrijgbaar, die het uiterlijk van je deur beïnvloeden. Het mooie van schuifdeursystemen is dat ze nagenoeg in elk interieur passen. Daarnaast kun je ze gebruiken om bijvoorbeeld twee ruimtes te scheiden, maar ook om een opbergruimte te creëren.

Grote variatie aan schuifdeursystemen

Zoals eerder beschreven zijn er heel veel verschillende soorten schuifdeursystemen. De rails is bijvoorbeeld verkrijgbaar in het RVS, zwart, wit en zelfs als vintage model. De laatstgenoemde variant bezit een prachtige roestkleur, die uw interieur een landelijke en brocante uitstraling geeft. Vervolgens kun je met de wielen nagenoeg alle kanten op. Populaire modellen zijn bijvoorbeeld de grote wielen, klassieke wielen en rustieke wielen. Kijk bij de keuze goed naar het model dat het beste bij jouw interieur past.

Schuifdeursysteem monteren

Nu je de keuze voor de rails en wielen hebt gemaakt, is het tijd om het geheel te gaan monteren. Het monteren van een schuifdeursysteem is niet moeilijk. Over het algemeen zit er een duidelijke montagehandleiding bij de set inbegrepen. Desondanks nemen we je toch even kort mee in het montageproces. De schuifdeursystemen zijn voorzien van alle benodigde montagematerialen, waarmee je de rails, wielen en toevoegingen kunt ophangen. Zorg zelf voor een potlood, een 8 mm dikke hamerboor, een steeksleutel 13 mm, een waterpas, een kruiskopschroevendraaier, een rolmaat en een boormachine. Zorg er altijd voor dat de rails waterpas hangt, anders gaat de deur uit zichzelf rollen, wat niet de bedoeling is.

Het afwerken van de schuifdeur

Nu het systeem en de deur hangt, is het tijd voor de finishing touch. Er zijn ontelbare mogelijkheden om je schuifdeur van leuke accessoires te voorzien. We geven je hierbij een aantal leuke tips. 

  • Om de deur te kunnen openen en te sluiten, raden we aan om te kijken naar leuke handgrepen voor aan de deur. Handgrepen voor schuifdeuren komen in allerlei vormen, materialen, maten en kleuren. Zo is er voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte handgreep of een trendy komgreep!
  • Ben je bang dat de deur te hard dichtslaat wanneer je deze sluit? Dan is het softclose systeem wellicht een uitkomst. Met dit item zal de deur altijd zacht sluiten.
  • Wil je de ruimte kunnen afsluiten? Bekijken dan eens de mogelijkheden tot het monteren van een zwarte schuifdeursluiting. Met dit artikel kun je in een handomdraai de schuifdeur op slot doen.

Geconcludeerd kan worden is dat mogelijkheden met betrekking tot schuifdeursystemen eindeloos zijn. Bekijk vooraf goed wat bij jouw interieur past en maak op basis daarvan je keuze. Laat vervolgens je fantasie de vrije loop bij het aankleden van jouw schuifdeur en tover het om tot een echte blikvanger in je woning!

gerelateerde berichten