Hoe richt jij jouw nieuwe kantoorpand strak doch gezellig in? 

Hoe richt jij jouw nieuwe kantoorpand strak doch gezellig in? 

De geur van nieuwe bureaustoelen, het geluid van dozen die vrolijk worden uitgepakt en de zoektocht naar de beste plaats voor het koffiezetapparaat; het klinkt als een kantoorverhuizing. En hoewel het verhuizen naar een nieuw kantoorpand heus voeten in aarde zet, is het ook leuk om een kantoor helemaal van top tot teen opnieuw in te richten! Maar, hoe doe je dat nou het best? We geven je graag wat tips om jouw nieuwe kantoorpand niet alleen strak, maar ook gezellig in te richten! Laat de verhuisstress maar achterwege en doe lekker inspiratie op! 

Een foto op plexiglas: een glimlach aan de muur

Wanneer je op zoek bent naar een snelle en toch stijlvolle manier om jouw nieuwe kantoorruimte op te vrolijken, denk dan eens aan het ophangen van een foto op plexiglas. Er zijn voldoende bedrijven (zoals plaatprinten.nl) die aan jouw wensen kunnen voldoen als het gaat om een foto afdrukken op plexiglas. Kies een inspirerende afbeelding; misschien een luchtfoto van de stad waarin je werkt, of een foto van het team op het jaarlijkse teamuitje. Het plexiglas geeft een moderne touch, terwijl de herinnering of het beeld op de foto juist zorgt voor een warm en gezellig gevoel; dubbel winnen dus! 

Urban jungle; een plantenparadijs

Eén van de makkelijkste manieren om doei tegen saaie witte muren te zeggen en hallo tegen een strakke, gezellige en inspirerende werkomgeving, is door het plaatsen van lekker veel planten. Planten zijn niet alleen trendy, maar ze zorgen ook voor een gezonde dosis zuurstof en natuurlijk voor een vleugje kleur. Hang wat planten tegen de muren, plaats een paar grotere formaten naast de ramen en transformeer jouw nieuwe kantoor tot een ware urban jungle! 

Creative hoekjes; knoffie, knutselen en kletsen

Een kantoor hoeft niet alleen te bestaan uit bureau’s en saaie vergaderzalen; creëer wat creatieve hoekjes! Denk bijvoorbeeld aan een koffiehoek met een over-de-top-barista-waardige koffiemachine (die sommige collega’s waarschijnlijk vaker zullen gaan zien dan hun eigen computer), een knusse hoek met comfy stoelen waarin jouw werknemers kunnen brainstormen, en misschien zelfs een knutseltafel om de creativiteit zo nu en dan eens de vrije loop te kunnen laten gaan! Je kunt het zo gek nog niet bedenken; het is gebleken dat veel van zulke hoekjes een hoop invloed hebben op de werkproductiviteit en motivatie van de werknemers. Twee vliegen in één klap dus; want naast die verhoogde motivatie en productiviteit, ziet jouw kantoorpand er ook nog eens een stuk leuker uit!

gerelateerde berichten