Verschillende manieren om je benen te ontharen

Verschillende manieren om je benen te ontharen

Er zijn een aantal verschillende methoden die je kunt gebruiken om beenhaar te verwijderen. Terwijl sommige methoden gemakkelijk en relatief pijnloos zijn, hebben andere meer tijd, moeite en geduld nodig om te worden uitgevoerd. De voor- en nadelen zijn per methode ook weer anders. In deze blog gaan we een aantal veelgebruikte ontharingsmethoden op een rij zetten en de voor- en nadelen ervan.

Epileren als snelle oplossing

Epileren is een populaire techniek om ongewenste haargroei te verwijderen. Met een kleine tang wordt het haar direct uit de haarzakjes weggetrokken. Dit proces is pijnlijk, maar het resultaat is langdurig en meestal zeer effectief. Het heeft echter ook enkele nadelen. De huid kan bijvoorbeeld beschadigd raken als de techniek verkeerd wordt uitgevoerd. Daarnaast is het van groot belang dat je je huid na het epileren reinigt en hydrateert om de kans op irritatie te verminderen. De laatste jaren zijn er allerlei geautomatiseerde epileerapparaten ontwikkeld, hierdoor is het mogelijk om steeds sneller te epileren. 

Investeer in een laserbehandeling voor een langdurig resultaat

Laser ontharen is een veelgebruikte methode om onder andere beenhaar te verwijderen. Het heeft vele voordelen ten opzichte van andere ontharingsmethoden zoals waxen of scheren. Deze techniek maakt gebruik van laserstralen om het haar weg te branden. De laserstralen breken de melanine af in het haar, waardoor het haar wordt verwijderd. Deze techniek is effectief, maar kan als pijnlijk worden ervaren. Als een laserbehandeling niet goed uitgevoerd wordt dan kan de huid verbranden. Dit kan leiden tot pigmentatie. Het effect van een laserbehandeling is in verhouding met de andere methoden wel aanzienlijk langer. Vaak zijn er maar aantal behandelingen nodig om alle haren te verwijderen. Dit is niet iets wat je zelf thuis kan doen, hiervoor moet je naar een professioneel bedrijf, zoals Smooth Laser Clinic

Langdurig plezier door te harsen

Harsen is een populaire methode om beenhaar te verwijderen. De procedure is eenvoudig en goedkoop. De harstechniek werkt door warme wax op een plakstrip te doen en die vervolgens op je been te plakken. Dan wrijf je er een paar keer overheen, zodat alle haren eronder aan de wax plakken. Vervolgens trek je de strip er in een keer vanaf. Het eraf trekken van de plakstrip kan vrij pijnlijk zijn, afhankelijk van hoe vaak je het al gedaan hebt. Het gevoel wens snel. Het effect is net als het epileren enkele weken zichtbaar. Zorg er wel voor dat je na het waxen de huid goed verzorgt om irritatie te voorkomen.

gerelateerde berichten