Vakantie in eigen land: 3 ideeën

Vakantie in eigen land: 3 ideeën

Wil je graag een leuke zomervakantie met hele gezin of met zijn tweeën, maar wil je graag geld besparen of zie je simpelweg een verre reis niet zitten? Een vakantie in eigen land kan net zo leuk zijn als een bezoekje naar het buitenland. Wij geven je drie ideeën om een vakantie in Nederland te vieren die super leuk is én geld bespaart. Dat noemen wij een win-win situatie!

Naar de camping

Een manier om geld te besparen en toch met het hele gezin een fijne vakantie te hebben, is door naar een camping in Nederland te rijden. Ons land heeft veel verschillende campings; voor ieder is er wat wils. Zo kun je in Zeeland genieten van een camping dichtbij het strand en biedt het Campeerplaats Beerta in het hoge Noorden de kans om een dagje naar Duitsland te gaan. Een camping in Nederland zorgt er niet alleen voor dat je wat geld bespaart, maar bespaart je ook een warme en lange autorit met de kinderen naar Zuid-Europa. 

Een camping in eigen land is kindvriendelijk en biedt de mogelijkheid om samen met vrienden of familie naast elkaar in de camper, tent of caravan vakantie te vieren. Zo kunnen jullie als volwassenen lekker genieten van het zonnetje, een spelletje of een drankje terwijl de kinderen gezellig met elkaar op de camping aan het spelen zijn. 

Romantiek voor twee

Heb je geen kinderen of wil je juist even tijd voor elkaar? Dan is een vakantie gericht op stellen een goed idee voor aankomende zomer! Natuurlijk kun je naar het drukke Rome of het toeristische Parijs gaan om de romantiek op te zoeken, maar Nederland zelf kent tal van leuke en romantische plekken. Ga heerlijk wandelen over het Liefdespad in Ruurlo, maak een boottochtje in de Biesbosch of kom tot rust in een luxe bungalow of loft met jacuzzi.
Ga in de zomer naar Concert at Sea terwijl je op een camping in Zeeland verblijft of ga naar Texel en beleef verschillende festivals en activiteiten, zoals parachutespringen of maak een prachtige strandwandeling bij zonsondergang.

Voor de echte romantieklingen onder jullie zijn er verschillende kastelen waar je in luxe en romance kunt verblijven, zoals in Limburg. De natuur biedt je de kans om lekker te wandelen of te fietsen en Maastricht is een topstad voor een dagje shoppen.

Pretparken en dierentuinen

Wie heeft er ooit gezegd dat je geen roadtrip in eigen land kan doen? Nederland is weliswaar niet zo groot als bijvoorbeeld Amerika, maar er zijn veel leuke plaatsen om aan te doen voor zowel stellen als het gezin. Wie van dieren houdt, kan in Nederland goed terecht voor een tripje dierentuinen; woon je in het Zuiden, dan begin je in Limburg en ga je via het midden van Nederland naar het Noorden. Elke dierentuin heeft weer andere, bijzondere dieren en is leuk voor zowel kinderen als volwassen; de ideale vakantie voor iedereen die voor het Safari-gevoel in eigen land gaat! 

Nederland kent niet alleen dierentuinen, maar ook veel pretparken. Ook in dit geval kun je van laag naar hoog of andersom rijden. Slaap tussendoor bij een AirBnB of een hotel en maak er een onvergetelijk leuke vakantie van!

gerelateerde berichten