Extra smaak aan je koffie toevoegen? Dit kun je erin stoppen!

Extra smaak aan je koffie toevoegen? Dit kun je erin stoppen!

Houd je wel van een experimenteel kopje koffie? Zo horen we het graag. En we hebben leuke tips voor je! Je kunt namelijk verschillende ingrediënten toevoegen aan je koffie. We hebben het niet over suiker of melk, maar over meer bijzondere keuzes. Benieuwd? Lees gauw verder!

IJs

We beginnen met een zoete optie: voeg een bolletje ijs toe aan je koffie. Vanille-ijs bijvoorbeeld! Het heeft zelfs een speciale naam, namelijk affogato. Je kunt er het best espresso bij gebruiken, om toch nog iets van de sterke koffiesmaak te bewaren. Als toetje werkt deze traktatie trouwens ook heel goed! In Italië wordt het zelfs gezien als officieel ijsdessert.

Kaneel

Zin in koffie met een winterse smaak? Voeg er kaneel aan toe! Dit kun je gewoon in je koffie gooien in poedervorm. Het klinkt misschien wat gek, maar probeer het gewoon eens uit. Even roeren om de smaak goed te verdelen, en genieten maar. Je koffie krijgt er een diepere smaak van, wat het drankje zelfs interessanter kan maken. Gebruik er smaakvolle koffie bij, van Segafredo bijvoorbeeld. Je kunt trouwens variëren met de hoeveelheid kaneel die je toevoegt. Begin met weinig, maar bouw dit op als de smaak je bevalt. Hartstikke lekker op de koudste dagen van het jaar.

Gember

Nog zo’n manier om meer warmte in je koffie te krijgen qua smaak? Gooi er wat schijfjes gember in. Er is niet veel nodig, want gember heeft een erg intense smaak. Kies een koffie met een donkere en sterke branding als je echt voor een smaakexplosie wilt gaan. Maar er valt juist ook iets te zeggen voor een combinatie met een mildere koffiesmaak. Gember is ook nog eens heel goed voor je!

Cayennepeper

Of je koffie ook pittig kunt maken? Zeker weten! Stop er cayennepeper in poedervorm in. Dat is pas een experimentele smaak. Wel even goed roeren, zodat het goed wordt verdeeld over het bakje. En gebruik maar heel weinig, want het overheerst al gauw. Je kunt er maar beter te weinig in gooien dan te veel, want bijvullen kan altijd nog. Ook deze koffiecombinatie warmt je helemaal op van binnen. En dat vinden we er zo lekker aan!

Slagroom

Niet zo’n fan van specerijen in je koffie? Je kunt het ook bij de zoete opties houden. Zoals ijs, waar we het hierboven al over hadden. Maar ook koffie met slagroom smaakt goed. We combineren slagroom ook met warme chocolademelk, dus waarom niet met koffie? Feestelijk ziet het er ook meteen uit, zo’n toet slagroom op een kopje koffie. Net wat zoeter dan melkschuim, wat het de variatie waard maakt.

Drank

We sluiten af met koffie met sterke drank! Denk aan rum, likeur of whisky. Qua namen verwijzen we vaak naar verschillende landen. Denk aan Spanish coffee of Irish coffee. Probeer verschillende soorten uit, om erachter te komen wat jij het lekkerst vindt smaken. Het is een heerlijk afzakkertje voor na het eten, waar je elke keer weer van geniet.

gerelateerde berichten