Een zonnebril shoppen: welke past bij mijn gezichtsvorm?

Een zonnebril shoppen: welke past bij mijn gezichtsvorm?

Als je op zoek bent naar een zonnebril, is het je waarschijnlijk opgevallen dat er erg veel soorten en maten zijn. Dat is erg leuk. Zo weet je namelijk zeker dat er sowieso een perfecte match bestaat. Maar juist omdat er zo veel verschillende soorten zijn, kan het lastig zijn om in één keer de juiste zonnebril te vinden. Er zijn gelukkig een aantal manieren om te ontdekken welke zonnebril het beste bij jouw gezicht past. We hopen dat je na het lezen van deze blog een goede keuze kunt maken.

Ontdek jouw gezichtsvorm

De vorm van de zonnebril is essentieel. Juist daarom is het belangrijk dat je een bril kiest die bij jouw gezichtsvorm past. Er zijn in de basis een aantal gezichtsvormen: hartvormig, rond, vierkant, diamantvorming, langwerpig en ovaal. Mensen met een hartvormig gezicht hebben vaak een breed voorhoofd en een smalle kin. Een rond gezicht is dan weer te herkennen aan het feit dat de lengte en de breedte van het hoofd ongeveer gelijk zijn. Een vierkant gezicht lijkt qua afmetingen een beetje op een ronde gezichtsvorm, maar heeft daarentegen uitgesproken jukbeenderen en een flinke kaaklijn. Een diamantvormig gezicht heeft een smal voorhoofd en een smalle kin, maar veel volume bij de jukbeenderen. Een ovaal gezicht heeft een ronde haar- en kaaklijn, maar is iets langer dan breed. Mensen met een langwerpig gezicht hebben vaak hoge jukbeenderen, een hoog voorhoofd en een smalle neus.

Kies de perfecte zonnebril

Als het goed is ken je nu je gezichtsvorm, maar welke vorm zonnebril kun je dan het beste kiezen? Hartvormige gezichten kunnen de piloten-zonnebril geweldig rocken. Heb jij een rond gezicht? Dan past een vierkante bril het best bij jou. Vierkante gezichten kunnen daarentegen het best een rond montuur hebben. Voor een diamantvormig gezicht geldt dat de randloze zonnebrillen het beste passen. Heb jij een ovaal gezicht? Lucky you: je kunt bijna alles hebben! Als je een langwerpig gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een ronde of vierkante bril. Ga jij voor een Burberry, Ray-Ban of Prada zonnebril? Nu hoef je alleen nog maar de kleur van het montuur te bepalen.

Ontdek de beste kleuropties

Nu je weet welke vorm zonnebril het best bij jou past, ben je al een stap dichterbij het vinden van de perfecte zonnebril. Voordat je bijvoorbeeld een Dolce & Gabbana zonnebril kunt gaan aanschaffen, moet je de kleur nog bepalen. Je oogkleur kan hierbij helpen. Als je blauwe ogen hebt, kunnen warme kleuren ervoor zorgen dat je ogen eruit springen. Ga je liever voor een rustige look? Kies dan juist voor een blauwe bril. Als jij je mooie groene ogen wil laten knallen, kun je het best kiezen voor een uitgesproken montuur kleur. Wil je juist een rustige look? Ga dan op zoek naar een zonnebril met een groen montuur. Mensen met bruine ogen kunnen de rust opzoeken door te kiezen voor een bruin of zwart montuur. Een opvallende optie is een rood- of blauw montuur.

gerelateerde berichten