Kleding als kraamcadeau: van baby schoenen tot een teddy rugzak

Kleding als kraamcadeau: van baby schoenen tot een teddy rugzak

Ben je nog op zoek naar een kraamcadeau voor vrienden, familie of kennissen en twijfel je of kleding een goede keuze is? Kleding wordt vaak gezien als een lastige keuze, omdat het erg smaak afhankelijk is en omdat baby’s natuurlijk erg snel groeien in het begin. Dus het is maar de vraag of hij of zij lang kan doen met de kleding die je cadeau doet. Maar wat is dan een goed alternatief? Wat dacht je van baby schoenen of een teddy rugzak?

Babyschoenen als kraamcadeau

Als je voor baby schoenen gaat als kraamcadeau, moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat deze pas gebruikt gaan worden als de baby zo’n 10 tot 12 maanden oud is. Dan beginnen kinderen gemiddeld pas met proberen te lopen. In deze fase zijn die speciale schoenen erg fijn. Ze zijn namelijk erg soepel, bieden niet te veel ondersteuning en zijn niet voorzien van een voetbed waardoor kinderen nog rustig aan, op een natuurlijke manier, kunnen ontwikkelen. Baby schoenen zijn vooral bedoeld om wel wat bescherming te bieden als een kindje zijn eerste stapjes buiten gaat zetten.

Wil je dus graag gaan voor schoenen als kraamcadeau, kies dan zeker voor schoentjes die voor de loop leeftijd gemaakt zijn. Er worden ook regelmatig schoentjes gegeven voor de eerste maanden, maar die hebben eigenlijk helemaal geen nut. Veel ouders geven in onderzoeken ook aan dat ze dit geen leuk cadeau. Ga dus lekker op zoek naar mooie of stoere baby schoenen!

Of toch liever een schattige teddy rugzak?

Een ander leuk alternatief voor een kledingstuk is een knuffelbare teddy rugzak. Ze zijn niet alleen super schattig, je kunt er vaak ook nog de naam van jouw kindje in laten zetten. Daarnaast kunnen kinderen er natuurlijk lekker lang mee vooruit. Een baby zal er waarschijnlijk nog niet veel mee doen, maar als het kind wat ouder is en net naar school of de kinderopvang gaat, is zo’n rugzak erg leuk. Het is niet alleen een cadeau dat een stuk duurzamer is dan andere kraamcadeaus, het is ook veel persoonlijker. Een perfect kraamcadeau voor een goede vriend of vriendin of voor een familielid.

Teddy rugzakken zijn er vandaag de dag in een hoop verschillende uitvoeringen te vinden. Of je nu zo’n lekker zachte rugzak wil kopen met teddybeer oortjes of gewoon een hippe rugzak met leuke kleurtjes of patronen, het kan allemaal. Op internet vind je diverse variaties van de teddy rugzak en je kunt ze vaak ook nog personaliseren!

gerelateerde berichten