Help! Nieuwe woning kopen als oude nog niet verkocht is

Help! Nieuwe woning kopen als oude nog niet verkocht is

Heb je je droomhuis gevonden en wil je deze direct kopen? Dan moet je natuurlijk wel iets met je oude woning doen als deze nog niet is verkocht. Je moet namelijk rekening houden met een tal van zaken. Lees de tekst hieronder om te weten wat je moet doen als je oude woning nog niet verkocht is terwijl je een nieuwe woning wilt kopen.

Een nieuwe woning op het oog

Als je van plan bent om een nieuwe woning te kopen, dan is het de vraag of je je huidige woning eerst verkoopt voordat je de aanschaf aangaat. Wat je precies moet doen, zal van zowel de woningmarkt als je financiële staat afhangen. Wil je een woning of appartement verhuren, huren, kopen of verkopen, dan moet je de beste makelaar van Den Bosch hebben.

Eerst kopen of toch niet?

Koop je de woning vóórdat je het nieuwe huis aanschaft, dan moet je zeker weten dat je de woonlasten kunt dragen en dat je de overwaarde van de oude woning niet in het nieuwe huis moet investeren. Heb je echter geen breed budget, denk je dat de verkoop van je huis lang gaat duren en heb je bestedingsruimte nodig voor het nieuwe huis? Dan kan je beter het oude huis eerst verkopen en dan de nieuwe aanschaffen. Je kunt bij de beste makelaar van Den Bosch terecht wil je woningen of appartementen verhuren, huren, verkopen of kopen.

Voorkom hoge maandlasten

Is je oude woning niet verkocht? De beste makelaar van Den Bosch kan je dan helpen met het verkopen van je huis zodat je dubbele maandlasten kunt voorkomen. Check overigens in hoeverre je een overbruggingskrediet nodig hebt en ga na wat de effecten van de koop en verkoop zijn op je hypotheekrente.

Eigen inleg

Om een nieuw huis te kopen terwijl je oude woning nog niet is verkocht, kan je eigen spaargeld inbrengen. Het is echter belangrijk dat je in staat bent om dubbele woonlasten te kunnen verdragen. Je moet dan ook zorgen voor genoeg bewijs dat je de dubbele woonlasten gedurende 1 tot 2 jaar probleemloos aan kunt.

Tijdelijke verhuur

Wil je het nieuwe huis tóch eerst kopen en voorkomen dat je oude woning onnodig leeg blijft staan? Dan kan je denken aan het tijdelijk verhuren van de woonruimte, zodat je er ook een mooi bedrag mee verdient elke maand. 

gerelateerde berichten