Een geschikte Corona zelftest kopen

Een geschikte Corona zelftest kopen

Een Corona zelftest kopen kun je op meerdere manieren doen. Je kunt dit online doen of bij een drogist in de buurt, maar je kunt dit zelfs ook bij de meeste supermarkten doen. Echter is het wel belangrijk om te weten dat niet iedere Corona zelftest die je kunt kopen ook even betrouwbaar is. Er zijn namelijk ook niet goedgekeurde sneltesten in omloop. Wanneer je zo’n test zou gebruiken, is het mogelijk dat de uitslag foutief is. Hierdoor kun je toch besmet zijn met het coronavirus ondanks dat de testuitslag negatief is. Een sneltest kopen doe je dus het beste alleen wanneer het om een goedgekeurde test gaat. 

De betrouwbaarheid van een Corona zelftest 

Een Corona zelftest kopen doe je omdat je wilt weten of je al dan niet besmet bent met het coronavirus. Bijvoorbeeld omdat je ergens op visite gaat, een feestje hebt of klachten ervaart die kunnen duiden op een besmetting. Hierbij is het belangrijk om te weten dat zo’n zelftest of sneltest een stuk minder gevoelig is dan de PCR-test die wordt afgenomen bij een GGD testlocatie. Wanneer je namelijk pas besmet bent maar nog weinig virusdeeltjes in je lichaam hebt, is het mogelijk dat de sneltest een negatieve uitslag geeft terwijl je toch besmet bent. Wanneer je dus echt zekerheid wilt, is het raadzaam om jezelf te laten testen bij een officiële GGD-testlocatie. 

Waarom dan toch een sneltest kopen? 

Een sneltest kopen kan, ondanks dat er discussie bestaat over de betrouwbaarheid van deze test, een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld omdat je van plan bent om naar een groot festival te gaan of omdat je een budgetvakantie in Nederland hebt gepland. Door voordat je vertrekt een sneltest of Corona zelftest te kopen, ga je wellicht met een beter gevoel op stap. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat je vrienden besmet raken met het coronavirus omdat achteraf bleek dat jij dit virus bij je droeg. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is het uiteraard altijd slim om een sneltest te kopen en te doen. 

Een positieve uitslag, en nu?

Wanneer je een Corona zelftest hebt gekocht en de uitslag van deze test positief is, is het slim om jezelf ook te laten testen bij een GGD-testlocatie. Door dit te doen kun je namelijk zonder twijfel zeggen of je wel of niet besmet bent met het virus. Wanneer de uitslag van de PCR-test eveneens positief is, weet je dat je de op dat moment geldende corona maatregelen op moet volgen. Een sneltest kopen of een Corona zelftest kopen kan dus zinvol zijn, maar wie echt zekerheid wilt hebben kan zich het beste laten testen bij een GGD-testlocatie. 

gerelateerde berichten