Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een mobiele kachel?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een mobiele kachel?

Een mobiele kachel is enorm praktisch. Het is een elektrische kachel die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Je kunt er dus verschillende ruimtes mee verwarmen en zit niet vast aan één vaste, centrale verwarming. Er zijn enorm veel mobiele kachels te koop, dat kan de keuze voor één specifiek model lastig maken. Om je hierbij te helpen, vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mobiele kachel. 

Snelheid

Afhankelijk van waar je de mobiele verwarming voor wilt gebruiken, bepaal je hoe snel de kachel op temperatuur moet zijn en hoe snel de kachel de ruimte moet kunnen verwarmen. Heb je de kachel op kantoor of op je studeerkamer staan, dan wil je waarschijnlijk een korte opstarttijd. In je woonkamer is het eerder belangrijk dat de kachel gemakkelijk op temperatuur blijft en de warmte langer vasthoudt. 

Kracht

Aan de hand van het maximale wattage waarop een kachel werkt, kun je zien hoe krachtig een elektrische kachel is. Als je een kleine ruimte wilt verwarmen, heb je geen kachel met een hoog wattage nodig. Hoe hoger het wattage, hoe hoger immers ook de prijs. Daarbij is de kans groot dat de ruimte dan vaak snel te warm is. Reken voor een ruimte van 5 vierkante meter ongeveer 500 watt.

Gebruiksgemak

Ook het gebruiksgemak van de kachel is erg belangrijk. Je wilt immers een mobiele verwarming die je gemakkelijk in kunt stellen en aan kunt zetten. Kies voor een handzame verwarming die je snel en eenvoudig kunt verplaatsen. Verder is een goede thermostaatknop belangrijk. Zo kun je zelf kiezen op welke temperatuur je wilt verwarmen. Let er ook op dat de kachel een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging heeft. Zo voorkom je ongelukken en schade door de kachel.

Prijs en kwaliteit

Als laatste kijk je natuurlijk ook naar de prijs en de kwaliteit van de kachel. Houd bovenstaande punten in gedachten en ga voor jezelf na wat voor jou belangrijk is. Kijk vervolgens goed of de prijs die voor de kachel wordt gevraagd ook bij de kachel past volgens jou. Staan er reviews bij? Dan is het altijd verstandig om die reviews ook even door te nemen. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

gerelateerde berichten