Waarom je moet investeren in keramische pannen

Waarom je moet investeren in keramische pannen

Een keuken vanaf nul opzetten is veel werk. Er zijn zoveel hulpmiddelen en gadgets te koop dat je gemakkelijk overweldigd raakt. Maar als je maar in één ding gaat investeren, doe dat dan in keramische pannen. In dit artikel leggen wij je uit waarom je moet investeren in keramische pannen voor je keuken.

Anti-aanbak oppervlak 

Een van de beste dingen van keramische pannen is dat ze door hun gladde oppervlak in hoge mate anti-aanbak zijn. Dit betekent dat je minder olie gebruikt bij het koken, wat resulteert in gezondere maaltijden die niet zo gemakkelijk plakken of aanbranden als bij traditionele metalen pannen. Het maakt het schoonmaken ook gemakkelijker, omdat het voedsel minder blijft plakken, zodat je minder hoeft te schrobben en te weken na het koken. Zo is dat bij een keramische wokpan een ideale uitkomst, omdat hier vaak etensresten aan blijven plakken. 

Duurzaamheid 

Keramisch kookgerei is ook uiterst duurzaam en gaat jaren mee zonder tekenen van slijtage. In tegenstelling tot metalen pannen die om de paar jaar vervangen moeten worden, bieden keramische pannen duurzame prestaties, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vervanging op korte termijn. Het materiaal is ook bestand tegen krassen of deuken, wat betekent dat je pannen er als nieuw uitzien, hoe vaak je ze ook gebruikt.  Schaf dus een keramische pannenset aan om te voorkomen dat je om de zoveel tijd nieuwe pannen koopt. 

Warmtebehoud 

Het grootste voordeel van keramisch kookgerei is dat het de warmte beter vasthoudt dan metalen pannen. Dit betekent dat je eten langer warm blijft, wat geweldig is als je een etentje geeft of gewoon je maaltijd warm wilt houden tot het op tafel staat. En omdat het oppervlak de warmte gelijkmatig vasthoudt, wordt het eten ook gelijkmatiger gaar. Dit is een ideale uitkomst en perfect voor mensen die graag koken.  

Niet-giftig en milieuvriendelijk  

Een ander voordeel van keramische pannen is dat ze milieuvriendelijk en niet giftig zijn. In tegenstelling tot traditioneel anti-aanbak kookgerei met een coating van chemische stoffen als PFOA of PTFE, bevat keramisch kookgerei deze giftige stoffen niet, waardoor het veilig is voor gebruik in je keuken. Omdat deze pannen gemaakt zijn van natuurlijke materialen als klei en mineralen, zijn ze veel beter voor het milieu dan andere soorten pannen.

Keramische koeken- en wokpannen zijn een essentieel hulpmiddel voor elke keuken – vooral voor degenen die net hun eigen keuken van de grond af aan aan het opzetten zijn. Dus als je op zoek bent naar kookgerei dat jarenlang meegaat zonder tekenen van slijtage, dan zet keramische bak- en wokpannen zeker bovenaan je boodschappenlijstje.

gerelateerde berichten