Op vakantie in Drenthe: Wat is er allemaal te doen?

Op vakantie in Drenthe: Wat is er allemaal te doen?

Ben je deze zomer of dit voorjaar van plan om op vakantie te gaan naar Drenthe? Heel begrijpelijk, want Drenthe beschikt over prachtige natuur, leuke steden en dorpen en veel cultuur. Als je van plan bent een langere tijd te gaan, ben je misschien al wel aan het plannen wat je allemaal wil gaan doen als je eenmaal in Drenthe bent. Of misschien ben je nog niet zo ver en ben je nog op zoek naar een plek waar je kunt gaan verblijven. In dit artikel geven we je tips voor jouw vakantie naar Drenthe!

Vakantieparken in Drenthe

Heb je nog geen accommodatie geboekt voor jouw vakantie in Drenthe? Dit is natuurlijk het eerste dat je geregeld wil hebben, zodat je verzekerd bent van een plekje. In de regio van Drenthe vind je allerlei soorten accommodaties, van campings tot hotels. Ga je op vakantie met kinderen, dan raden we je aan eens te kijken naar vakantieparken in Drenthe. Deze parken liggen vaak midden in de natuur en bieden een hoop vermaak voor jong en oud. Of je nu helemaal tot rust wil komen door te fietsen en te wandelen of graag een actieve vakantie wil en lekker wil zwemmen. Een geliefd park is bijvoorbeeld Landal Het Land van Bartje. Dit is een zeer kindvriendelijk vakantiepark waar enorm veel activiteiten worden aangeboden voor kinderen van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan een indoor speeltuin, een overdekt zwembad en zelfs ponyrijden. 

Een actieve vakantie in Drenthe 

Ben jij een liefhebber van actieve vakanties? Dan zit je in de regio Drenthe helemaal op je plek. De omgeving biedt een groot aantal fiets- en wandelroutes, maar ook als jij jouw paard meeneemt kun je alle kanten op. Heb je geen eigen paard maar wil je wel graag paardrijden tijdens je vakantie? Geen probleem, er zijn een hoop stallen te vinden die buitenritten organiseren door de mooie Drentse natuur. Daarnaast biedt de omgeving veel mogelijkheden voor watersport en golf. De wandelroutes die je kunt volgen, leiden je langs prachtige plekken, zoals de hunebedden en kilometers aan heide. Aangezien Drenthe de dunstbevolkte provincie van Nederland is, kun je uren in de omgeving wandelen of fietsen en maar weinig mensen tegenkomen. Ultieme rust dus! 

Voor de natuurliefhebbers

Drenthe is van de meeste natuurliefhebbers de favoriete Nederlandse provincie. En dat is natuurlijk niet voor niets. In de regio vind je drie nationale parken, die allemaal totaal verschillend zijn. In het Nationaal Park Dwingelderveld heb je een grote kans om adders, ringslangen en andere reptielen in het wild tegen te komen. Ben je niet zo’n fan van reptielen? Bezoek dan de hunebedden van het Trechterbekervolk, dat meer dan 5000 jaar geleden Drenthe bewoonde. Er zijn maar liefst 52 hunebedden te vinden in Drenthe, van de 53 die er in Nederland zijn. In het Hunebedcentrum in Borger vind je meer informatie over de hunebedden en hoe ze gebouwd zijn. Een ideaal uitstapje voor de geschiedenisliefhebber. 

Evenementen in Drenthe 

Aangezien de provincie Drenthe de meest dunbevolkte is van Nederland, verwacht je waarschijnlijk geen grote evenementen in deze regio. Toch is er meer dan genoeg te beleven, als je weet waar je moet zijn. Het meest bekende evenement dat je in Drenthe tegenkomt, is de TT in Assen. De motorrace vindt jaarlijks plaats op het TT Circuit bij Assen. Naast de race zelf wordt er in de dagen rondom de race een festival gehouden in de stad met entertainment voor het hele gezin. Als je van winkelen houdt, is het verstandig om op te zoeken wanneer de vele markten in de regio van Drenthe plaatsvinden. Vooral in de zomer is er op dit gebied veel te vinden. In de stad Meppel is er dan iedere donderdag de ‘Donderdag Meppeldag’. Je vindt er overdag dan een gezellige braderie en in de avonden live muziek! 

gerelateerde berichten