Hoe kom je tot een originele babynaam?

Hoe kom je tot een originele babynaam?

Een zwangerschap is vaak een van de mooiste periodes uit je leven. Het bedenken van een leuke babynaam is dan ook super leuke taak, maar kan daarnaast ook een moeilijke taak zijn. Er is zóveel keus, dat je misschien juist heel veel leuk vindt en niet goed weet voor welke naam je moet kiezen. Gelukkig voor ons kun je tegenwoordig op internet heel veel inspiratie vinden én je kunt checken hoe vaak een naam voorkomt. Dat is vooral handig als je écht een originele naam wilt die niet heel vaak voorkomt. 

Originele meisjesnamen verzinnen

Als je zwanger bent van een meisje, wil je vast een naam die net zo uniek is als zij. Maar met zoveel verschillende namen, kan het moeilijk zijn om iets echt origineels en speciaals te bedenken. Om je te helpen bij je zoektocht naar de perfecte naam voor je kleine prinsesje, volgen hier enkele tips voor het bedenken van originele meisjesnamen.

Een manier om ideeën op te doen, is de familiegeschiedenis te doorzoeken om te zien of iemand in eerdere generaties een ongebruikelijke naam had die je opnieuw zou kunnen gebruiken. Of probeer boeken en artikelen over andere culturen en landen te lezen – misschien vind je een naam dat mooi klinkt maar niet te vaak is gebruikt. Maar je kunt ook kijken op babynaamwebsites, daar staan heel veel babynamen. Van originele, tot meest gekozen namen. 

Stappenplan: hoe kom je tot een originele babynaam?

Tip 1: Maak een lijstje met originele babynamen. Schrijf alles op wat je leuk vindt en laat je partner ook een lijstje maken. Daarna selecteer je de 5 leukste namen.
Tip 2: Begin op tijd om stress te voorkomen. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om aan bepaalde babynamen te wennen. En je wilt niet uit haast maar een gauw een naam uitkiezen, dan krijg je misschien wel spijt achteraf.
Tip 3: Is het in jouw familie gebruikelijk om baby’s te vernoemen naar ouders of grootouders? Schrijf deze namen op je lijstje en probeer er andere variaties van te maken. Misschien kom je wel tot een hele leuke, nieuwe naam.
Tip 4: Speel met de letters van een naam. Vind je een naam wel leuk, maar zijn er al heel veel kinderen in de buurt vernoemd naar deze naam? Dan kun je ook spelen met de letters, zodat je tot een nieuwe variatie komt. Op die manier creëer je een hele originele naam.

Controleer hoe vaak de naam gegeven is

Wil je er zeker van zijn de je een originele naam geeft aan je kindje? Dan kun je op internet speciale websites vinden waar je kunt controleren hoe vaak een naam gegeven is. Je ziet hoeveel keren in het afgelopen jaar de naam gegeven is, maar je kunt ook verder terug kijken. 

gerelateerde berichten