Beste middel tegen overgangsklachten

Beste middel tegen overgangsklachten

Als je op een gegeven moment in de overgang komt dan kan dit vervelende klachten veroorzaken. Wat te doen tegen overgangsklachten? Er zijn veel middelen tegen overgangsklachten op de markt. Het is lastig om een keuze te maken uit de diverse soorten pillen tegen overgang. Moet je voor een pil kiezen of zijn er ook andere alternatieven die je kunt inzetten? We zullen er een paar uitlichten voor je zodat je een goede keuze kunt maken.

Pillen voor de overgang

De overgang is een natuurlijk proces. Meestal begint de overgang rond het vijftigste levensjaar. Vrouwen vinden deze periode onprettig en zijn daarom op zoek naar manieren om de overgangsklachten te verminderen. Hoe kun je goed voor jezelf zorgen in deze vervelende periode?

De meeste vrouwen komen deze periode niet zonder klachten door. Je hebt vast wel eens van een opvlieger gehoord. Vrouwen krijgen het opeens bloedheet en de hitte lijkt wel uit hun lichaam te slaan. Dit voelt niet fijn. Ook kunnen vrouwen last krijgen van stemmingswisselingen, slapeloosheid, overbeharing, pijnlijke borsten en een droge huid. Welk middel tegen overgang kan jou helpen?

Kies je voor een pil of een crème

Het is een beetje zoeken naar de juiste pil, zalf of crème. Je kunt, als je niet zo graag pillen slikt, ook kiezen voor een oestrogeen zalf of progesteroncrème. Dit kan je net zo goed helpen als overgang pillen. Het is toch een kwestie van uitproberen wat een product voor je doet. Progesteroncrème kopen doe je makkelijk online of bij een goede drogist of apotheek. Als je online koopt kun je direct diverse producten met elkaar vergelijken en de reviews lezen van vrouwen die dit middel gebruiken. Zo krijg je direct een goed beeld van dit product.

Overgang vrouwen tips

Naast het gebruik van medicatie kunnen supplementen de overgangsklachten verminderen. Er zijn bepaalde vitamines en mineralen die beslist hun voordelen hebben tijdens de overgang. Vitamine E en C doen je goed en magnesium kan je ook verlichting geven. Er zijn ook vrouwen die kiezen voor een acupunctuurbehandeling om de overgang beter door te komen.

Overgangsklachten worden in verband gebracht met een verminderde reproductie-energie. De nieren slaan deze energie op. Een acupunctuurbehandeling kan zorgen dat het proces in de nieren beter verloopt. Er komt een betere balans. Daardoor verminderen de overgangsklachten. Ook aromatherapie kan vrouwen helpen. Het kan helpen om rustig te gaan zitten en de etherische olie te vernevelen. Door diep in te ademen neemt de spanning in het lichaam af.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is altijd belangrijk. Ook voor vrouwen in de overgang. Slapeloosheid is een veelvoorkomende klacht tijdens de overgang. Je kunt proberen door middel van wat kleine veranderingen in je patroon overdag wat beter in slaap te komen ‘s nachts. Probeer een goed dag en nacht ritme aan te houden. Ga iedere avond rond dezelfde tijd naar bed toe. Kijk zo min mogelijk televisie en gebruik geen laptop, telefoon of tablet vlak voor het naar bed gaan. Het blauwe licht van de beeldschermen verstoren de aanmaak van het slaaphormoon. Zorg ervoor dat de slaapkamer goed geventileerd wordt en de temperatuur niet te hoog is.

gerelateerde berichten