Om vooral niet te vergeten bij het sporten

Om vooral niet te vergeten bij het sporten

Wat lekker om eindelijk weer te gaan sporten. Na een drukke periode ontstaat er wat ruimte in je agenda en je merkt dat je weer energie hebt om meer te doen dan alleen werken. Sporten is altijd een goed idee natuurlijk en vooral in drukke periodes is het belangrijk om te blijven doen. Je raakt de spanning van de werkdag kwijt en je krijgt er energie van waardoor je de volgende werkdag weer met goede moed aan kan. Als je het een tijdje niet gedaan hebt of je begint vanaf nul dan is het wel aan te raden om je voor te bereiden. Lees daarom eerst deze blog voor enkele tips. 

Kleding

Je kan natuurlijk in je spijkerbroek en trui gaan sporten maar het is niet voor niks dat niemand dat doet. Die kleding is niet gemaakt voor intensieve lichamelijke arbeid, je merkt als snel waarom, geen bewegingsvrijheid, veel te warm en schuurplekken. Bekijk daarom eerst welke sportkleding je nodig hebt voor de sport die je wilt gaan beoefenen. Het begint bij de onderkleding en vrouwen die sporten weten hoe belangrijk een goed passende sport bh kopen is. Dit zorgt voor stevigheid en comfort tijdens elke sport. Niet vergeten dus! 

Nog meer kleding

De juiste broek bij de sport die je graag doet, een no brainer! Voor veel sporten is een sport leggings een prima keuze. De stof ademt, is strak en soepel en kan je in veel kleuren, maten en lengtes krijgen. Ga je naar de sportschool dan kies je voor een dunnere stof omdat je binnen bent en ben je meer een buitensporter dan ga je voor een warmer stofje. Voor hardlopen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de stof niet schuurt, soepel meebeweegt en qua kleur opvalt zodat je zichtbaar bent voor medeweggebruikers. Ga op zoek naar de broek die past bij je smaak en de sport die je gaat doen en je hoeft geen concessies te doen op de looks. 

Accessoires 

Dit wordt vaak vergeten door mensen die een tijd niet gesport hebben. De accessoires die je nodig hebt bij de sport die je gaat beoefenen mis je pas als je ze nodig hebt. Ga je naar de sportschool dan heb je een handdoek en een waterflesje nodig. Ga je hardlopen in de winterperiode dan kan je niet zonder verlichting. Begin je met crossfit dan is het aan te raden om handschoenen aan te schaffen. Dit zijn artikelen die je vaak makkelijk online kan aanschaffen om je het niet hoeft te passen zoals kleding of schoene. Bezoek vooraf een website die gericht is op de sport die je wilt gaan doen, filter op accessoires, en je weet precies wat je allemaal kan aanschaffen. Je kan het zo gek maken als jezelf wilt. 

Om te onthouden

Passende kleding is cruciaal voor een fijne sportervaring. Het zou zonde zijn als je door een beperkte kledingkast klachten krijgt en je misschien wel stopt met sporten. Bereid je voor en schaf je de juiste kleding, niet alleen voor het uiterlijk maar vooral ook voor de functionaliteit.

gerelateerde berichten