Budget vakantie Nederland

budget vakantie Nederland

Op vakantie gaan is hartstikke fijn en leuk maar het brengt ook nogal wat kosten met zich mee. Een vakantie low budget Nederland is best wel een uitdaging. Toch weten wij dat het mogelijk is om een goedkoop midweekje weg te gaan. Wij vertellen jou hoe je dit gaat lukken!

Een goedkoop midweekje weg in Nederland

Al lijkt het er soms op dat een goedkope vakantie niet te doen is toch willen wij laten zien dat een vakantie tot 300 euro binnen Nederland echt wel te doen is. Wij willen jou een aantal tips geven hoe je dat het beste aan kunt pakken. 

Wanneer je denkt aan vakantie dan denk je meteen aan dure parken en heel veel luxe maar een weekje weg hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eens aan huizenruil te doen. Zo kan je toch genieten van een andere stad en andere omgeving maar hoeft het niet per se duur te zijn. Het voelt dan toch als een vakantie omdat je er lekker op uit kunt trekken.

Geef je ogen goed de kost

Wil je wel echt weg in een huisje of een bungalow ga dan niet uit van de eerste de beste aanbieder. Kijk even rond en ga ook zeer zeker niet in het hoogseizoen op vakantie. De prijzen zijn in het hoogseizoen vele malen hoger dan in het naseizoen. Dit komt omdat de meeste mensen in het hoogseizoen weg willen. De vraag is dan groot en het aanbod laag waardoor de prijzen vanzelfsprekend gaan stijgen. 

Kijk ook eens op veilingsites. Ook daar kun je vaak voor veel minder geld een leuk weekje weg te pakken krijgen. Een goedkope zomervakantie boeken is dan echt een sport. Probeer niet te snel zijn met het inzetten. Juist op het laatste moment kan het bieden erg hard gaan. Je kunt gerust een vakantie tot 300 euro te pakken krijgen als je er maar even de tijd voor neemt. 

Wil niet te veel luxe

Ga bij jezelf na wat je nu eigenlijk wilt. Wil je veel luxe of wil je gewoon een weekje weg omdat je toe bent aan een andere omgeving. Als je voor dit laatste gaat kiezen is het ook echt heel erg leuk om te gaan kamperen. Kamperen hoeft beslist niet duur te zijn en kan echt heel erg leuk zijn. Een vakantie low budget in Nederland lukt echt wel als je niet te veel eisen eraan stelt. 

Vraag eens rond in de kennissenkring

Doe eens navraag in je kennissenkring. Misschien heeft 1 van hen wel een stacaravan en mag je tegen een leuk bedragje daar een weekje gebruik van maken. Vaak gaan ze zelf niet eens elk weekend ernaar toe maar alleen in de weekenden. Dan kan jij er mooi doordeweeks van profiteren. Op die manier wordt er optimaal van hun caravan gebruik gemaakt en ben jij er lekker even met jouw gezin tussenuit. Mooier kun je het toch eigenlijk niet bedenken? Het enige waar je dan even rekening mee moet houden is dat je op de camping toeristenbelasting moet betalen voor het aantal personen waarmee jij komt.

gerelateerde berichten