Grijs dekkende haarverf

Grijs dekkende haarverf

Het is niet makkelijk om een goede grijsdekking op je haar te krijgen. Niet alle merken en kleuren garanderen een grijsdekking. Let er dus goed op als je haarverf koopt of er een 100% gegarandeerde grijsdekking gegeven wordt. Je zit er niet op te wachten om met een agressieve haarverf je haar te kleuren en haaruitval te krijgen. De dekking van de verf zit dan meestal wel goed maar het kan je haar beschadigen. Het wordt breekbaar en poreus. Een haarverf op geheel natuurlijke basis is niet grijs dekkend. Je moet dus een haarverf kopen die niet agressief is en die wel jouw grijze haar bedekt.

Het kan frustrerend zijn als je je haar verft om de eerste grijze haartjes weg te werken en je merkt na het verven bij de eerste aanblik in de spiegel dat je grijze haren niet goed gepakt hebben. Het is niet makkelijk om grijs haar te verven. Hoe kun je dit het beste doen en welk merk is de beste kleurspoeling voor grijs haar?

Welke kleuren zijn geschikt voor grijsdekking

Als je licht tot donkerblond haar hebt en je merkt dat je grijze haren krijgt dan is kan je dit prima verdoezelen met highlights. Je hoeft dan niet je hele haar te verven maar enkel de lokken waar je grijze haren zitten. Het is minder belastend voor je haar en het staat ook nog eens heel leuk. Heb je donker haar dan kan je lowlights, strengen in een lichtere kleur dan je eigen haar, verven. Je hebt natuurlijk ook altijd de keuze om niets te doen en je haar te laten vergrijzen. Dit kan ook erg mooi staan.

Kies voor een grijs dekkende haarverf

Als je je haar wilt verven kun je kiezen voor kleurshampoo grijs dekkend Kruidvat of je kiest direct voor een permanente haarverf van dit merk. Over het algemeen pakken donkeren kleuren beter dan de lichte kleuren. Kleuren die je hele haar blonderen zijn niet geschikt om grijs haar te verdoezelen. Je kunt dan beter strengen lichter kleuren en dit in je haar op laten gaan. Natuurtinten pakken beter omdat ze meer kleurpigment bevatten. Je kunt natuurtinten herkennen aan een N voor het nummer en ze worden vaak aangeduid met een heel getal: bijvoorbeeld 7 i.p.v. 7.32.

Er zijn merken waarbij op de voorkant staan dat ze 100% grijs haar bedekken. Lees dus altijd goed de achterkant van de verpakking om teleurstelling te voorkomen. Grijs haar is vaak stugger en droger. De haarverf dringt daardoor minder goed diep door in het haar. Je kunt kiezen om je haar voor te pigmenteren.

Dit doe je door wat haarverf te mengen met een gelijk deel water. Dit breng je aan op de uitgroei en de plekken waar jouw grijze haartjes wat minder goed pakken. Daarna volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking en verf je de rest van je haar. Het kan zo zijn dat je een extra verpakking nodig hebt om je haar te voor-pigmenteren. Vaak is er een leuke aanbieding bij het Kruidvat waarbij je de tweede verpakking met een hoge korting kunt kopen. Zo ben je toch niet te duur uit en krijg je een goed resultaat!

gerelateerde berichten