Haarschuim

Haarschuim

Het gebruiken van de juiste producten voor je haar kan een hele opgave zijn, omdat je soms niet goed duidelijk hebt of je nu droog haar hebt of dat je beschadigt haar hebt. Het is wel belangrijk om te weten welk type haar je hebt, omdat het helemaal niet handig is de verkeerde producten in je haar te gebruiken. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je dan precies de verkeerde werking hebt. Dat moet je echt zien te voorkomen, wanneer je niet weet welke type haar je hebt dan is het handig dit eens na te vragen bij je kapper. Op deze manier weet jij namelijk precies welke haar producten het best geschikt zijn voor jouw type haar. We weten waarschijnlijk allemaal wel wat mousse is, maar wat heeft dit te betekenen voor jou haar en wat kun je er zoal mee?

Mousse voor je haar

Misschien hebben we het allemaal wel in de kast staan, maar wat heeft mousse voor effect op je haar en beschermd het ook een beetje. Mousse kun je gebruiken in verschillende haartypes, zo is er mousse speciaal geschikt voor steil haar, maar wat dacht je van mousse voor krullen? Ook is er mousse die geschikt is als je een stijltang of föhn wilt gebruiken. Mousse kan een beschermende functie hebben, want er zijn namelijk ook mousse haar artikelen die speciaal geschikt zijn voor droog en beschadigd haar of geverfd haar. Deze producten zullen ervoor zorgen dat jou haar een verzorgende boost krijgt. Andere varianten zorgen juist voor versteviging, hier gaan we je meer over vertellen.

Een kleine verdeling op een rijtje

De verschillende soorten haarmousse kun je onderverdelen in een aantal categorieën die we speciaal voor jou op een rijtje gezet hebben. Hiermee kun jij een duidelijke keuze maken voor een haarmousse dat goed geschikt is voor jouw haar. Alle haartypes zijn namelijk anders en ook de kapsels hebben natuurlijk grote verschillen, hierdoor is niet iedere soort haarschuim geschikt.

  • Een verzorgend haarschuim is speciaal ontwikkeld om je haar te herstellen en natuurlijk in model te brengen.
  • Een haarschuim om het haar in model te houden, hierbij kun je denken aan een haarschuim dat extra versteviging biedt.
  • Haarmousse dat speciaal voor warme toepassingen is, dat wil zeggen dat je het kunt gebruiken met een krultang, stijltang of een föhn.
  • Een haarschuim in combinatie met een gel, hiermee zorg je ervoor dat je haar in model blijft. Ook zullen de haarlokken niet te zwaar worden, wat dan een extra voordeeltje geeft.

Wat zijn de verschillen tussen een goedkope en een duurdere variant?

OM te beginnen kun je de goedkopere varianten haarmousse gewoon kopen bij de drogist, daarentegen kun je voor de professionele beter terecht bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in haar producten of bij de kapper. De professionele haarmousse is meestal iets duurder dan die van de drogist en dat is  ook niet zo gek. Haarschuim die je kunt kopen bij de drogist kan wel eens schadelijke stoffen voor het haar bevatten, bij de professionele heb je daar niet mee te maken. Een ander verschil tussen de haarmousse is dat de ingrediënten geconcentreerder zijn bij de professionele haarschuim soorten. Dit laatste heeft een groot voordeel, want je bent veel minder nodig. Dat wil dus zeggen dat je langer kunt doen met een flacon. In eerste instantie zul je denken dat de professionele haarmousse duurder is, maar als je alles naast elkaar legt, zul je zien dat je helemaal niet duurder uit bent in tegenstelling tot die van de drogist.

gerelateerde berichten