Bespaar geld onder de douche

Bespaar geld onder de douche

Er gaat ongeveer 20 procent van je gasverbruik op aan het warme water dat je gebruikt in de badkamer en in de keuken. Het is heel eenvoudig om hierop te besparen, bijvoorbeeld door korter te gaan douchen of door een waterbesparende douchekop te nemen in plaats van een reguliere douchekop. En wat dacht je van het hergebruiken van het warme water dat anders wegstroomt? Korter douche kan heel eenvoudig met een van de handige douchetimers die je op de markt vindt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook ontzettend veel verschillende waterbesparende douchekoppen te vinden. Wil jij wel wat geld besparen? Lees hieronder dan onze handige tips. 

Tip 1: Neem een douchetimer 

Veel mensen staan meer dan 8 tot 10 minuten onder de douche. Probeer dit eens te verlagen door maximaal 5 minuten te douchen. Je kunt hiervoor een leuke douchetimer van Happyshopper gebruiken om je eraan te herinneren dat je maximaal 5 minuten onder de douche staat. 

Tip 2: Kies voor een waterbesparende douchekop

Onze tweede tips is om onder de douche een waterbesparende douchekop te gebruiken. Met een waterbesparende douchekop verbruik je tijdens het douchen minder water, zonder dat je door hebt dat er minder water uit de douche komt. Er zijn veel mooie waterbesparende douchekoppen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikt exemplaar tussen zit. 

Tip 3: Plaats een thermostatische mengkraan

Heb jij nog een oude mengkraan in de douche hangen? Dan is het aan te raden om deze te vervangen door een thermostatische mengkraan. Een thermostatische mengkraan heeft als voordeel dat het douchewater sneller op temperatuur is, waardoor je er sneller onder kan staan. Hierdoor verbruik je minder water en kun je sneller genieten van jouw douche. 

Tip 4: Liever onder de douche dan in bad 

Het is beter om onder de douche te springen dan in bad te gaan. Gemiddeld gaat er in een bad 120 liter water, wat behoorlijk veel is. Als je een douche neemt van 5 minuten verbruik je slechts 1/3e aan water in vergelijking met een bad. Dit maakt de douche dus een stuk beter dan een bad. 

Tip 5: Kies voor een zonneboiler

Wil je echt goed uitpakken? Dan is onze laatste tip om voor een zonneboiler te kiezen. Met een zonneboiler kun je al bijna de helft besparen van je totale energieverbruik voor warm water. Een goede investering dus voor iedereen die graag extra veel wil besparen. 

gerelateerde berichten