Hoe voorkom ik dakschade?

Hoe voorkom ik dakschade?

Schade aan je dak kan een hoop ellende veroorzaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen en in dit artikel lees hoe je dat doet. Ook bespreken we hoe je dakschade kunt oplossen en of er een vergoeding voor is vanuit de verzekering.

Controleren en onderhouden

De beste manier om schade aan je dak te voorkomen, is door minimaal twee keer per jaar je dak te onderhouden. Dit houdt in, dat je zowel in het voor- als in het najaar een grondige schoonmaakbeurt uitvoert. Mossen, algen en bladeren kunnen ervoor zorgen dat de dakbedekking beschadigt raakt, omdat de wortels zich erin kunnen nestelen. Deze zetten bij koud weer uit, wat scheuren veroorzaakt. Uiteindelijk kunnen deze scheuren zorgen voor een stevige lekkage en daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Wanneer je jouw dak schoonmaakt, doe je er goed aan om direct te controleren op dergelijke beschadigingen; op die manier ben je er optijd bij als er splijten in het dak aanwezig zijn.

Op tijd repareren

Heb je schade aan je dak geconstateerd? Wacht dan niet te lang met het laten maken! Hoe langer je wacht, hoe erger de beschadiging wordt, met alle gevolgen van dien. Zelf je dak maken is een hele klus; dit kun je beter uitbesteden aan professionals, zoals Eigenhuis Dakdekker. Niet alleen zijn ze snel beschikbaar, ze weten alles van daken en zorgen ervoor dat jouw dak snel weer zo goed als nieuw is. Wist je dat je het bedrijf ook kunt inschakelen voor periodieke controles en onderhoud? Dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe én je kunt er zeker van zijn dat het op de juiste manier gebeurt. 

Dakschade door een storm

Heeft het hevig gestormd? Vergeet dan niet om je dak te controleren op eventuele schade. Takken en bladeren dienen direct verwijdert te worden en loszittende dakpannen moet je zo snel mogelijk weer recht leggen. Controleer ook of het water na een storm of regenbui goed uit de dakgoot naar beneden loopt. Blijft het water liggen? Bel dan een dakdekker; zo voorkom je lekkages. Schade aan je dak na een storm kan in sommige gevallen vergoed worden door je verzekering. Het is het zeker waard om dit na te vragen bij je verzekeraar of om ervoor te zorgen dat je hier in de toekomst voor verzekerd bent. Zo bespaar je uiteindelijk veel geld als je dak kapot is gegaan door een storm.

gerelateerde berichten