Mijn verbouwing!

Mijn verbouwing!

Ik ben bezig met een verbouwing. Dit klinkt natuurlijk erg leuk, maar het is enorm veel werk. Om de verbouwing te financieren, heb ik ervoor gekozen om een verbouwingshypotheek te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat er geld vrijkomt om te investeren in je woning. Je kunt de hypotheek berekenen om zo te kijken of je een verbouwingshypotheek aan kunt. Ik leg je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Het afsluiten van een hypotheek

Als je een hypotheek gaat afsluiten, zijn er meerdere vormen waar je uit kunt kiezen. Een verbouwingshypotheek is niet een van deze mogelijkheden. De hypotheek is specifiek bedoeld om je meer geld te geven voor het financieren van de verbouwing van je woning. Dit kun je doen voor van alles wat je wilt verbouwen. Wil je bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen, maar wil je hier niet je spaargeld voor gebruiken? Dan kun je hiervoor een verbouwingshypotheek afsluiten. Om een verbouwingshypotheek aan te kunnen gaan, dient je woning eerst getaxeerd worden. Zo wordt de precieze waarde van je woning duidelijk en kan er berekend worden hoeveel de woning meer waard wordt door de verbouwing. Dit zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel je er mee kunt verdienen.

Wat ben ik gaan verbouwen?

Zelf heb ik gekozen om een verbouwingshypotheek te nemen. Ik heb dit gedaan om meerdere redenen. Allereerst wilde ik mijn woning graag verbouwen om meer ruimte op zolder te krijgen. Ik heb hiervoor dus een dakkapel geplaatst. Ik heb de verbouwingshypotheek genomen omdat er op dit moment een lage rente op de lening zit. Daarnaast is het ook erg fijn omdat ik zo niet mijn spaargeld kwijt ben. Ik kan dit nu gebruiken om andere dingen op te vangen, zonder dat ik er veel geld uit heb hoeven halen. Ik vind het zelf altijd belangrijk om genoeg geld over te houden voor onvoorziene kosten. Door de verbouwingshypotheek, kan ik de financiering uitsmeren over meerdere jaren, waardoor het voor mij aantrekkelijker werd.

Ga jij ook een verbouwingshypotheek gebruiken?

Het gebruiken van een verbouwingshypotheek zou ik zeker aanraden om te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je er goed over na gaat denken. Als je genoeg spaargeld hebt, kan het verstandiger zijn om dit te gebruiken voor de verbouwing. Heb je niet genoeg spaargeld, of wil je het liever niet gebruiken? Dan kun je een eerste stap zetten richting een verbouwingshypotheek. Je kunt hiervoor een berekening maken van je plannen en je budget. Vervolgens kun je in gesprek gaan om de hypotheek tot stand te brengen. Uiteraard laat je ook je woning taxeren om de exacte waarde van de woning te weten te komen.

gerelateerde berichten