Op vakantie naar Ibiza? Dan moet je dit gezien hebben!

Ibiza weer

Je hebt vast en zeker wel van Ibiza gehoord. Dit eiland behoeft geen introductie meer als vakantiebestemming zijnde. We durven zelfs te zeggen dat het één van de meest populaire bestemmingen is voor zonaanbidders. Maar naast lekker aan het strand liggen is er natuurlijk nog veel meer dat je kunt doen op dit mooie eiland. Van op stap gaan tot 7 uur ‘s ochtends tot winkelen op gezellige markten, op Ibiza hoef jij je geen seconde te vervelen!

Het weer op Ibiza

Als je mensen gaat vragen waarom ze Ibiza als bestemming hebben gekozen voor hun vakantie, is er één antwoord dat je vaak te horen zult krijgen: het weer op Ibiza. De beste tijd om naar Ibiza te gaan als zonliefhebber is tussen mei en oktober. In deze periode heb je altijd een aangename temperatuur en bijna nooit regen of bewolking. De hoogste gemiddelde temperatuur op Ibiza is 27 graden in augustus en de laagste gemiddelde temperatuur is 14 graden in februari. Het eiland geniet van een erg gematigd klimaat. Daarnaast ligt de temperatuur van het zeewater het hele jaar door tussen de 15 graden en de 28 graden. Je kunt dus bijna het hele jaar door in de zee zwemmen.

Ga shoppen op een hippiemarkt

De Ibiza fashion stijl heeft zijn naam te denken aan de hippiemarkten op Ibiza, waar kleding en accessoires worden verkocht in deze stijl. Naast kleding kun je hier ook hele leuke souvenirs en cadeaus vinden. Vaak zijn er ook nog andere activiteiten te ondernemen op een hippiemarkt, zoals kijken naar optredens of shows van straatartiesten. Je kunt je er uren vermaken, of je nu alleen, met je partner, met vrienden of met het hele gezin bent. De markten zitten vaak op loopafstand van het strand, dus je kunt je bezoek combineren met zonnen of watersport.

De natuur van Ibiza

Naast het zonnen, feesten en shoppen heeft Ibiza nog iets anders te bieden: mooie bezienswaardigheden in de natuur. Klim bijvoorbeeld naar het prachtige uitkijkpunt Torre Des Savinar, ook wel bekend als ‘de piratentoren’. Het is een historisch uitkijkpunt dat zich bovenop een klif bevindt. Niet aan te raden als je last hebt van hoogtevrees, maar anders wel echt de moeite waard. Ook voor de mensen die niet van hoogtes houden, zijn er mooie plekken om te bezoeken, zoals het strand Cala Salada. Dit strand is helemaal omringd door natuur en het is er lekker rustig. Heerlijk als je even de toeristische drukke delen van het eiland zat bent. Je kunt hier ook veel boten spotten die aanmeren, want veel booteigenaren komen hier even pauzeren om te genieten van de zon!

gerelateerde berichten