Waarom iedereen kiest voor plantenmanden!

Waarom iedereen kiest voor plantenmanden!

Er zijn verschillende soorten bloempotten die je kunt gebruiken voor je planten. Zowel binnen als buiten kom je verschillende soorten bloempotten tegen. Er zijn twee soorten plantenbakken te benoemen. Allereerst heb je natuurlijk de grote, stenen bloempotten. Deze worden vaak gebruikt en kom je veel tegen in een interieur of in een tuin. Daarnaast heb je ook plantenmanden. Deze zijn excentrieker en passen erg leuk in vrijwel ieder interieur. De plantenmanden hebben daarnaast nog veel meer voordelen. In dit blogbericht vertellen we je graag waarom tegenwoordig iedereen kiest voor plantenmanden voor in huis!

Wat is een plantenmand precies?

De plantenmand werkt eigenlijk precies zoals een bloempot. De plantenmand is eigenlijk gewoon een bloempot voor binnen. De plantenmand wordt op een speciale manier in elkaar gezet. Het is namelijk een mand die gemaakt is van touw. Hierdoor ontstaan er gaten tussen de mand, waardoor je een plastic afscheiding moet maken. Deze wordt in de mand geplaatst, zodat het water niet uit de mand kan lopen. Vervolgens wordt de plantenmand gevuld met tuinaarde en kan je de bloemen erin zetten. Wil jij een bloempot binnen zetten? Kies dan voor een mooie plantenmand!

Plantenmanden gebruiken voor het kweken van groente kruiden

Een van de grotere voordelen van een plantenmand is dat het erg goed kan werken voor het verbouwen van groente groenten, kruiden en bloemen. Als je bijvoorbeeld je eigen basilicum of munt plant wil laten staan in de keuken, kun je hier perfect de plantenmand voor gebruiken. De plantenmand is in de meeste gevallen minder stevig dan een bloempot. Hierdoor is de plantenmand perfect voor de kleinere bloemen en planten, zoals bijvoorbeeld een basilicum plant. Daarnaast is de plantenmand ook makkelijk te verplaatsen. De mand is in de meeste gevallen voorzien van twee handige hendels die je makkelijk kunt oppakken. Wil jij graag een basilicum plantje in de keuken hebben staan? Zet het dan gemakkelijk in een plantenmandje!

Plantenmand toevoegen aan een klassiek interieur

Ben je net verhuisd? Dan kan het zijn dat je ook een geheel nieuwe woonstijl gaat hanteren. In dit geval kun je erg leuk plantenmanden toevoegen aan je interieur. De kleur van de plantenmanden past namelijk perfect in een klassiek interieur. Vervolgens kun je ook erg leuk de planten aanpassen aan de woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor een plantenmand en combineer deze met houten meubels. Dit zorgt er direct voor dat je gehele interieur een leuke boost krijgt. Vervolgens kun je de plantenmand ook erg leuk combineren met leuke spots om er een echte eye catcher te maken. Wil jij een leuke eyecatcher voor je interieur? Kies dan voor een mooie plantenmand en kies een mooie plant uit!

gerelateerde berichten