Lidl melkopschuimer

Lidl melkopschuimer

We drinken thuis steeds meer speciale koffietjes. Je kunt de meest speciale soorten koffie gewoon lekker thuis maken. Als je een lekker kopje cappuccino of latte macchiato lust dan heb je een melkopschuimer nodig. Je kunt de melk opschuimen met een hand melkopschuimer maar daar heb je wel wat meer tijd en kracht voor nodig. Als je kiest voor een elektrische melkopschuimer ben je binnen een minuut klaar.

Als je toch altijd wel trek hebt in een speciaal kopje koffie, of je wil jouw familie en vrienden een heerlijk kopje cappuccino of latte macchiato schenken, is een elektrische melkopschuimer wel superhandig.

Een elektrische melkopschuimer hoeft niet duur te zijn

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om thuis een perfect kopje koffie te zetten. Er zijn steeds meer mensen die een espresso-of koffiemachine in de keuken hebben staan. Als je een speciale koffie wil zetten heb je een melkopschuimer nodig. Het is niet zo dat duurdere melkopschuimers per se beter zijn dan de goedkopere. Je hoeft dus geen duur apparaat aan te schaffen. Wij vonden deze silvercrest melkopschuimer bij de Lidl. Hij heeft een heel leuk prijsje en ziet er ook nog eens mooi uit.

Uit de melkopschuimer test kwam dit apparaat er heel goed uit. Het is een mooi apparaat om te zien en doet precies wat de fabrikant belooft. Deze melkopschuimer is perfect voor al jouw lekkere koffietjes. Hij is makkelijk schoon te maken en neemt niet veel plaats in. Je kunt hem makkelijk opbergen in een kastje of je laat hem gewoon naast je koffieapparaat staan pronken.

Waar moet je op letten als je een melkopschuimer aanschaft

Er zijn opschuimers die een antiaanbaklaag hebben waar je koud melkschuim in kan maken maar waar je ook melk in kan verwarmen. Het is handig om te weten dat je er in de zomer ook koude frappechino’s in kan maken. De melkopschuimer kan in een handomdraai al deze dingen voor je doen.

De melkopschuimer geeft perfect warm of koud melkschuim. Per keer kan hij 300 ml melk opwarmen. Als je melkschuim wilt maken dan kan hij 150ml melk op schuimen. Je hebt de keuze of je het schuim stevig, crèmig-zacht, weinig melkschuim met vloeibare melk of koud schuim wilt maken. Het apparaat heeft een robuuste behuizing met bedekt verwarmingselement, droogkookbeveiliging waardoor het automatisch uitschakelt als hij oververhit raakt.

Enkelwandige of dubbelwandige melkopschuimer

Je kunt vanaf de buitenkant niet zien of een melkopschuimer enkelwandig of dubbelwandig is. Als je voor kwaliteit wilt gaan, is het van belang een melkopschuimer aan te schaffen die dubbelzijdig is. Wanneer je namelijk een enkelwandige melkopschuimer koopt wordt deze, net als bij een theepot, erg warm aan de buitenkant. Het kan gevaarlijk zijn om een enkelwandige melkopschuimer te kopen en je hebt er ook weinig gebruiksgemak van. Kies daarom voor een dubbelzijdig model want dat zorgt ervoor dat de opschuimer van buiten niet of veel minder warm wordt.

Melk is een substantie die veel lastiger is om schoon te maken dan water. Let er maar eens op als je een glas waar melk in heeft gezeten, op het aanrecht zet en je pakt hem een paar uurtjes later op. De resten melk zitten totaal vastgekoekt aan het glas. Als je melkresten in een melkopschuimer laat zitten en je maakt de opschuimer niet direct schoon is het ook zeer lastig hem schoon te krijgen. Het is aan te raden om direct na gebruik je melkopschuimer schoon te maken met warm water. Er zijn modellen die geschikt zijn om in de vaatwasser te wassen. Lees daarvoor goed de gebruiksaanwijzing van de melkopschuimer.

gerelateerde berichten