AH Sodastream

AH Sodastream

Als je liever bruiswater drinkt dan gewoon kraanwater, is het de moeite waard om te overwegen een Sodastream te kopen. Je kunt van gewoon kraanwater met de Sodastream heerlijk bruiswater maken. Je maakt in een handomdraai een lekker bruisend drankje van eenvoudig kraanwater. Wil je er een smaakje aan toevoegen dan kan dit ook. De Sodastream van Albert Heijn is een goed product om aan te schaffen.

Een handig apparaat om in huis te hebben

Het is erg handig om altijd bruisend water te kunnen maken. Water is altijd goed voor je huid. Het is heerlijk voor een doordeweekse dag maar ook voor op verjaardagen. Gelukkig is de kwaliteit van het Nederlandse kraanwater erg goed en hoef je geen flessen duurder bronwater aan te schaffen om bruiswater te maken. We drinken in ons land heel veel water. Er worden vele liters bronwater gekocht door ons in de supermarkten. Dit kan aardig oplopen als je al die flessen bij elkaar optelt en het is zonde van het geld want je kan het heel eenvoudig zelf maken.

Kraanwater is milieuvriendelijker en een stuk goedkoper dan de flessen bronwater uit de supermarkt. Wist je dat we voor 1000 liter kraanwater 2 euro betalen? Je koopt daar net twee flesjes bronwater voor. Het blijkt ook nog eens dat de flesjes water helemaal niet zo gezond zijn. Ze worden te lang hergebruikt zonder ze goed schoon te maken en dat kan gezondheidsklachten veroorzaken.

Hoe werkt het?

Je vult de fles met water en zet die in het apparaat. Door op een knop te drukken voeg je prik toe aan het water. Dit koolzuur komt uit de CO2 cilinder die je aan de achterkant van het apparaat bevestigt. Je kunt zelf bepalen hoeveel koolzuur je toevoegt. Hoe meer je toevoegt hoe bruisender het water wordt. Hou je van bruiswater met een smaakje dan voeg je eenvoudig bijvoorbeeld gember of verse munt toe.

Bij elke SodaStream krijg je een CO2 cilinder en één fles. Het ligt eraan welke set je koopt want er zijn verschillende soorten. Je kunt ook kiezen voor een set met meerdere flessen. Deze kunnen van glas of plastic zijn. Wanneer de Sodastream CO2 cilinder leeg is kun je een andere kopen. Zij kosten rond de 25 euro per twee stuks. De Sodastream flessen kun je ook gewoon los kopen. Een SodaStream Cilinder is goed voor 60 liter licht bruiswater. Het kopen van de cilinders gaat via een ruilsysteem. Je betaalt per cilinder 15 euro borg, die krijg je terug als je de lege cilinder inlevert. Let dus wel op dat je de Sodastream cilinder weer inlevert want anders ben je je geld kwijt en dat is zonde. Je kunt de Sodastream CO2 cilinders bij SodaStream komen of gewoon in de winkel.

Wat is het voordeel om zelf bruiswater te maken?

Het voordeel van een SodaStream bruiswater machine is dat je altijd lekker fris bruiswater in huis hebt. Het is ook nog eens goed voor het milieu.  Je verbruikt een stuk minder plastic dankzij de herbruikbare flessen. Je vult de flessen gewoon met kraanwater en voegt daar naar eigen smaak prik aan toe. Je drinkt zo altijd jouw favoriete drankje. Je kunt er zelf smaakjes aan toevoegen. Je kunt deze smaakjes kopen of je voegt zelf ingrediënten toe aan jouw drankje.

gerelateerde berichten