Ontspannen met etherische olie

Ontspannen met etherische olie

Etherische olie is een beetje pure Moeder Natuur in een flesje. Het is heel krachtig spul, waardoor je er ook echt voorzichtig mee om moet gaan. Nu de scholen weer zijn begonnen en we allemaal weer een beetje terug in ons ritme gaan komen, komen ook de stress, de spanningen en het slaapgebrek weer om de hoek kijken. Om na een lange school- of werkdag tot rust te komen, kun je etherische oliën gebruiken. In dit artikelen geven we je een aantal manieren waarop je dat kunt doen. 

Aroma diffuser

We beginnen met de aroma diffuser; daar heb je vast ooit al eens van gehoord. Een aroma diffuser, ook wel geurverspreider genoemd, is een apparaatje in de vorm van een soort vaas. Deze vul je met water en vervolgens zie je de verneveling van het water zich door de kamer verspreiden. Hiermee komt de luchtvochtigheid weer op peil en door er een paar druppeltjes etherische olie aan toe te voegen, verspreid je meteen ook een heerlijke geur door de kamer. Een aroma diffuser wordt dan ook vaak ingezet als aromatherapie; stijlvolle aroma diffusers die de olie zodanig verdunnen en vernevelen, dat je lichaam het gemakkelijker kan opnemen. Gebruik bijvoorbeeld lavendel en kom helemaal tot rust na een lange dag. Ook op de slaapkamer is een aroma diffuser prima te gebruiken. Er zijn speciale blends voor een goede nachtrust, waarmee je als een blok in slaap zal vallen en de volgende dag met meer energie opstaat. 

In de badkamer

Niets is lekkerder dan een heerlijk warm bad aan het einde van een lange dag. Om hier een nóg fijner moment van te maken, kun je ontspannende oliën toevoegen aan het water. Voeg bijvoorbeeld speciale badolie toe met een lavendel of kamille. Of gebruik badzout waar natuurlijke etherische olie aan toegevoegd is voor een moment van ontspanning. Heb je geen bad, maar wil je wel etherische olie gebruiken tijdens je badkamerrituelen? Gebruik dan een douchegel met etherische oliën erin verwerkt. Gebruik de olie nooit onverdund direct op je huid, want dan is de olie te krachtig voor de huid. Je kunt je favoriete olie wel mengen met een standaard douchegel of doucheolie. Na het badderen of douchen kun je je nog insmeren met een bodylotion. Voeg hier een drupje olie aan toe of koop een kant en klare bodylotion met etherische oliën. 

Ontspannen met etherische olie

Geurkaarsen

Wat jouw manier van ontspannen ook is; met een lekkere geurkaars wordt het altijd nóg beter! Er zijn 100% natuurlijke geurkaarsen op de markt waar 3% etherische olie in is verwerkt. De speciale blends zorgen voor een ontspannende werking op lichaam en geest. Bovendien geeft een kaars warmte af, waardoor je spieren lekker kunnen ontspannen. 

gerelateerde berichten