Nieuwe baan, welke leaseauto neem je?

Nieuwe baan, welke leaseauto neem je?

Sommige banen zijn zo leuk dat we er best een stuk voor willen reizen. Bevindt ook jouw nieuwe baan zich niet naast de deur? Dan is het handig om te weten welke opties er zijn. Wie echter geen zin heeft om met het OV te gaan, te carpoolen of een nieuwe auto te kopen, kan een private lease auto overwegen. Benieuwd welke auto het best bij jou past? In deze blog geven we tips om tot een goede keuze te komen.

Een elektrische lease auto

Een elektrische auto kopen is niet voor iedereen weggelegd, maar een elektrische auto leasen? Dat kunnen de meeste Nederlanders zich wel veroorloven. De vraag naar een private lease elektrische auto neemt dan ook gestaag toe. Een positieve ontwikkeling, want elektrisch rijden is duurzaam en een stuk minder belasting voor het milieu dan een benzine of dieselauto. 

Wie voor een elektrische auto kiest, hoeft allesbehalve water bij de wijn te doen. De keuzemogelijkheden zijn ontzettend groot. Ook maken steeds meer automerken elektrisch rijden mogelijk. In Nederland zijn onder meer elektrische auto’s van Opel, Citroën, Peugeot, Renault, Kia, Volkswagen, Mitsubishi, Suzuki, Smart, Tesla, Ford, Mini, Hyundai, Skoda en Mercedes te leasen.

Enkele van de populairste modellen van 2022:

  • Kia EV6
  • Hyundai IONIQ
  • Skoda ENYAQ iV
  • Tesla Model 3
  • BMW i4
  • Peugeot e-208
  • Volkswagen ID.4
  • Renault Megane E-tech
Nieuwe baan, welke leaseauto neem je?

Een tweedehands lease auto

Wil je graag in een elektrische leaseauto rondrijden, maar wel graag op de centjes letten? Dan kan een tweedehands auto leasen een goede optie zijn. Vaak gaat het om relatief jonge occasions, die goed onderhouden zijn. Over eventuele schade en mankementen hoef je je dus geen zorgen te maken. Daarnaast worden de tweedehands auto’s voor verkoop professioneel gereinigd en gekeurd. Moet de auto na verloop van tijd toch naar de garage toe? Kosten voor reparaties zijn standaard bij het vaste maandbedrag inbegrepen, net als vervangend vervoer.

Tip: breng eerst je wensen in kaart

De private lease markt is groot, heel groot. Het is daarom handig om eerst een overzicht te maken met eisen waaraan de lease auto moet voldoen. Zoek je bijvoorbeeld een auto voor korte of lange afstanden? Een compacte of een ruime auto? Een auto met een doorsnee uiterlijk of juist een luxe uitstraling? Wat je wensen ook zijn: kijk goed of het past bij je budget. Mocht dit niet het geval zijn, stel je eisen dan naar beneden bij of overweeg een tweedehands lease auto.

gerelateerde berichten