Koortslipzalf

Koortslipzalf

Het is heel vervelend als je geregeld last hebt van een koortslip. Een koortslip komt vaak voor. Het is een infectie van de huid op of rond de lippen. Je kunt last krijgen van pijnlijke of jeukende blaasjes. Veel mensen hebben er last van dat een koortslip vaker terugkomt, vaak op dezelfde plaats.

Hoe ziet een koortslip eruit

Bij een koortslip krijg je een pijnlijk plekje met witte blaasjes. Deze blaasjes tintelen, branden of jeuken. Na een dag of twee, beginnen de blaasjes op te drogen en vormt er zich een korstje. Meestal ben je zo’n tien dagen zoet met een koortslip. Een koortslip wordt veroorzaakt door het een virus wat het Herpesvirus genoemd wordt. Als je niet uitkijkt kan je het virus verspreiden. Door handen te schudden, te zoenen of te knuffelen. Je kunt ook het virus krijgen als je gebruik maakt van servies of bestek van iemand met een koortslip. Ook het lenen van lippenstift op lippenbalsem is een risico.

De meeste mensen krijgen dit virus al als kleuter. Kinderen kunnen een ontsteking in de mond krijgen of op de tong. Volwassenen kunnen keelpijn krijgen en opgezette klieren in de hals hebben. Als je het virus eenmaal hebt blijft het je hele leven in je lichaam. Het is niet altijd actief. Het virus kan opnieuw actief worden door zonlicht, koorts, verkoudheid, medicijnen, stress en vermoeidheid.

Je kunt het virus ook overbrengen via seksueel contact met je handen of mond. Op de geslachtsdelen kunnen dan blaasjes ontstaan. Wil je snel van je koortslip af, kom er dan zo weinig mogelijk aan. Zorg ervoor dat je iets koopt tegen de ontsteking en dan je uit de buurt blijft van jonge kinderen. Kleine baby’s kunnen er ontzettend ziek van worden en zelfs dood aan gaan.

Wat is het beste middel tegen koortslip

Wat is de beste koortslip crème? Er zijn veel middelen op de markt om een koortslip te bestrijden. Je kunt kiezen voor een crème tegen koortslip. Als je dit gebruikt zal je koortslip snel genezen. Je kunt ook een oeroud middeltje gebruiken. Neem een teentje knoflook en leg dit tegen de plek op je lip. Na een poosje pak je een ijsblokje en daarmee koel je de plek. Als je dit geregeld doet zal je merken dat de koortslip snel verdwijnt.

Koortslip tips:

  • Raak de koortslip niet aan
  • Wat je handen regelmatig met zeep
  • Maak je kopjes, glazen en bestek goed schoon en laat ze niet door anderen gebruiken
  • Gebruik een eigen tandenborstel, als je dit nog niet deed
  • Zoen en knuffel niet
  • Vermijd orale seks zolang je een koortslip hebt
  • Krab niet aan de korstjes maar wacht tot ze er vanzelf afvallen

Als je aan de korstjes krabt krijg je allemaal lelijke littekens. Blijf er dus echt vanaf! In principe hoef je er niets aan te doen maar het is voor te stellen dat het niet fijn is als je een jeukende of branderige plek op de lippen hebt. Je kunt naar de drogist om een middeltje te halen. Als je echt wat meer informatie wil en hulp kunt gebruiken bij de keuze van de beste koortslippen crème, dan kan je het beste naar een apotheek gaan. Zij hebben echt verstand van de medicatie die zij verkopen en kunnen jou het best adviseren.

gerelateerde berichten